Motivprogrammer – bare for den glade amatør?

Foto av André Berg

Påska var en relativt stille afære fotografisk sett, men til tross for det fikk jeg tatt bilder til et par personlige prosjekt/serier jeg holder på med:

  • panorama (3 eller flere bilder satt sammen til et større)
  • bilder av stolper med kabler og ledninger til og fra
  • bilder av trekroner
  • bilder av byggverk, enten ikke ferdigstilt eller i forfall

Dette er serier hvor det tillegges svært få bilder pr år, men som jeg på sikt håper skal bestå av et 20-30 talls bilder hver seg. I tillegg har jeg fått meg et nytt prosjekt som det snarlig skal bli en bloggpost ut av. Tittelen har jeg lånt også til denne posten.

Vi hadde ikke mer enn landet på Listalandet i relativt hardt lys og blasse farger før jeg fant for godt at jeg for engangsskyld skulle bruke motiv-/sceneprogrammene på kameraet. Du vet disse tegnene på programhjulet hvor det gjerne er symboler av en person, et fjell og en blomst med mer? På dagens moderne kameraer kan det være opptil et 20-30 talls programmer med ferdige innstillinger for ulike motiv og scener. Kanskje til og med et titalls såkalte kunstfilterprogram i tillegg.

Men så er spørsmålet mitt, tillegger disse programmene en nytte? Eller er de først og fremst en salgsgimmick for personer som ikke har lyst til å gi seg i kast med å stille inn ISO, blender og lukker selv?

Følg med i del 2 som kommer ganske snart og delta med dine synspunkter i kommentarfeltene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *