Hvilket objektiv bruker du mest?

Og hvorfor (dvs hva tar du bilde av)?

Jeg vet det er hvertfall seks personer innom her som tar alt fra litt til mange bilder, noen også med flere objektiver, så et par svar burde jeg kunne få :)

(Dersom jeg ikke spammer denne posten så langt ned i rekka at den forsvinner før folk får tid til å se den..)

Jeg får bidra jeg også. Først ser du et diagram som viser antall bilder med de ulike objektivene, deretter et diagram som viser antall bilder ved forskjellige brennvidder.

Objektiver

Brennvidder

14-45mm’eren tilhørte E-300 og var lenge det eneste objektivet jeg hadde. Jeg velger derfor å konkludere med at 1) 50mm’eren er mest brukt, 2) deretter følger teleobjektivet og så 3) normalzoomen hvor omtrent halvparten av bildene er tatt på vidvinkelsida (og neste halvpart på telesida).

6 thoughts

 1. Så langt har jeg bare kit objektivet og telelinse så for min del er det tele det går mest i. Og jeg tar for det meste bilder av surfing/klatring. Vidvinkel/fisheye kommer en gang nå i uka, så da blir det kanskje mer nærmebilder også.

 2. Gleder meg til å se bilder med den nye vidvinkelen din! -Har en liten stund nå ønsket meg det selv, riktignok ikke fish-eye, men likefullt :)

  Men da bekrefter du samme bruksmønster som hos meg; kit-objektivet brukes lite i forhold til andre «spesialiserte» objektiver.

 3. Jeg trives best med macro’en igrunn. Men det kommer litt an på behovet også. Jeg bruker faktisk kit’en min endel også, i mangel på en mellomformat-linse. Vidvinkelen er fin ute i naturen, zoom’en er grei når man skal snikfotografere noe.. ;)

  Jaja, nå er jeg ikke så uhyre aktiv på fotofronten i det siste, heller da. All work and no play.

 4. Jeg har siden 27. mai fram til i dag tatt* 185 bilder med 25/2,8 og 137 bilder med 50-200/2,8-3,5 -hvorpå 98 av telebildene var tatt på en «event» som ikke er ferdig redigert (det kan bli færre keepers mao)..

  Ingen bilder verken med 14-42/3,5-5,6 eller 50/2, men jeg *tror* det snart er tida for å finne fram 50/2 igjen.

  *bilder som er blitt liggende igjen i arkivet etter et par innledende runder med sletting hvor det normalt blir slettet alt fra 10% til 50%.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *