Svaberg I og II

Svaberg I

Etter forrige post fortsatte jeg å leke litt med malene mine i Lightroom, og endte opp med følgende to versjon av dette Svaberget (-subtile forskjeller, men malene er bygd over to lester og gir muligheter for forskjellige resultat avhengig av utgangspunktet).

Oppdatering 2: Forrige post var som kjent «Helleviga i HDR», og det var det høye kontrast omfanget/den store dynamiske rekkevidden – jeg finner ikke noe godt uttrykk for det – som var utgangspunktet for SH konverteringa. Du vil se at de 2 første bildene er relativt detaljrike; men da i sort-hvitt framfor farger.. Histogrammet for de to første har et lite fjell omtrent «midt på», om enn noe mot høyre. Har lagt til enda et bilde (nr IV) som også har sterk kontrast, men ikke samme «dynamiske rekkevidde» -histogrammet for dette bildet er mer eller mindre formet som en «U».

Jeg forsøkte i utgangspunktet ikke på noe annet enn å lage meg et par ekstra framkallingsmaler i LR; i løpet av oppdateringene av denne posten, har det blitt enda flere :)

Oppdatering: Lagt til Svaberg III som viser resultatet etter framgangsmåten jeg normalt bruker på SH konverteringer.

Malene kan lastes ned her.

Om bildet:
Kamera: Olympus E-510
Eksponering (lukker): 1/160
Blender: f/11
Brennvidde: 15 mm
ISO: 100
Objektiv: Olympus Zuiko Digital 14-42
Filter: «André’s Extreme Makeover»
Sted/motiv: Helleviga

3 thoughts

  1. Min favoritt er også II -selv om de lyse tonene kanskje er litt vel nærme å bli blåst ut..

    I det hele var det kanskje et dårlig valgt bilde fra min side å prøve denne typen SH konverteringer på, da bildet egentlig har spennde farger som vist i «HDR»-versjonen.. -Eller hva Magne? (han kommenterte bildet pr telefon)

    Mtp beskjæringen kan det være du har rett. Bildet er ikke beskåret, men horisonten er rettet noe. Olympusbildene er i 4:3 format, mens et landskapsbilde som dette kanskje kunne gjort seg best i 3:2.

    Takk for kommentaren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *