Morgenstund

Morgenstund

Kristiansand silohavn sett fra et kontorvindu i en fjerde etasje tidlig om morgen. Jeg kan ikke annet enn å bli inspirert av farger som dette.

Om bildene:
Kamera: Olympus E-510
Eksponering (lukker): 0.008 sek (1/125)
Blender: f/4,5
Brennvidde: 50 mm
ISO: 400
Objektiv: Olympus Zuiko Digital 50
Filter: Nei
Blitz: Nei
Stativ: Nei
Sted/motiv: Kristiansand sentrum

5 thoughts

 1. Jeg skjønner ikke at du er våken så tidlig. Det hender jeg er våken så sent, men ikke så tidlig :)Angående bildet likte jeg motivene(kranene i soloppgang). Fargen var litt for orange for min smak, men den gjør sitt allikevel. Uansett et bilde jeg likte.

  Simon.

 2. Må man på jobb, så må man på jobb.. :)

  Var kranene i silhuett mot den varme himmelen som gjorde at jeg lekte akrobat ut vinduet.. Synes ikke det blei så verst.

  Mtp fargene: jeg har kjørt opp «lokal fargemetning» et par hakk, og det samme med fargemetning og lysstyrke for fargene rødt/orange – intet mer.

  Kanskje litt for mye metning, men som du sier er nok det også en smakssak. -I det siste har jeg hatt en tendens til å like fargedempa bilder med et snev av grønn/blåtone -eller bilder alla «300 sepia», så dette var forfriskende for meg :)

  Edit: Så nettopp bildet på konas maskin, er nok noe «varmere» der enn på min skjerm.. På sekundærskjermen min fremstår det nesten utbrent og adskillig gulere/mer orange.. -Hovedskjermen min skal være kalibrert, men det er jo kjedelig at bildene ender opp med å bli så forskjellig oppfattet.

 3. Ja, jeg så også på noen av mine bilder på en annen skjerm nå nettopp – og de framstod som noe nokså annet. Så det har sansynligvis med det å gjøre. Mitt svar er at man er nødt til å printe de på papir for å få en fullbyrdes opplevelse av hvordan de faktisk ser ut. Jeg forsøker å printe de bildene jeg liker med gjevne mellomrom – da det gir meg mye mer å se dem på papir enn skjerm. Det blir på en måte aldri det samme digitalt.

 4. Pingback: Soft proofing at andreberg.com

 5. Pingback: The sky is the limit - andreberg.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *