Lightroom 1.1

Den er enda ikke sluppet, men ryktene vil ha det til at den nærmer seg med stormskritt! Av spennende oppdateringer nevnes:

1) Merging libraries – Easier to merge libraries and you can export images or a subset of images as a catalogue and they should merge seamlessly with existing libraries.

2) Sharpening – Tool now has amount, radius, detail and masking. Only viewable at 1:1 but definitely at least as good as USM.

3) Clarity Slider – In addition to Saturation and Vibrance, there is a slider called «clarity» – a large radius unsharp mask.

4) Presets – possible to categorize presets in every module.

5) Metadata – You can edit your metadata presets instead of having to redo the whole thing if you made a mistake or wanted to change something.

6) Spraypaint – They got rid of the keyword stamper but added this tool. This is like the stamper but you can just «spray» or apply it to a number of images very easily. And you can choose to spray a number of things such as keywords, flags, rotations, etc..

(Hentet fra Luminous Landscape)

Kan det være vi får se oppdateringen til Lightroom 1.1 samtidig med oppdateringen av Adobe Camera Raw til 4.1 nå i slutten av uka ? Spør du meg kan ikke Adobe oppdatere ACR med ny kamerastøtte, nye funksjoner o.l. uten at det samtidig tas i Lightroom! (Lightroom er tross alt digitale fotografers nye one-stop-shop.)

4 thoughts

 1. Fotografens nye one-stop-shop? hehe, må si jeg koste meg over den betegnelsen der ja.

  Utenom det, så skjønner jeg at jeg kanskje skulle gi lightroom en sjanse, ettersom du virker å være meget fornøyd.

 2. Hehe, ja. Betegnelsen er faktisk litt nedsettende kanskje? Den var hvertfall ment sarkastisk.. Men nå får vi se om de faktisk lanserer oppgraderinga samtidig med ACR; det ville være en pluss.

  Prøv det! -Men vent til versjon 1.1. Funksjonene som nevnes skulle så absolutt vært en del av pakka i utgangspunktet. Så jeg vil anbefale deg å vente til alle godbitene er på plass for optimal tilfredsstillelse.

  Muahaha :P

 3. Oppdatering:

  «Note: Photoshop Lightroom 1.0 does not require the download available on this page in order to provide the latest camera raw support. Lightroom will provide a notification and update instructions when new camera support is available. Please select the Lightroom preference to Automatically Check for Updates to receive update notification.»

  (Sagt om ACR 4.1 oppdateringen).

  Så endte de opp med å skuffe likevel ..

 4. Enda ingen konkret dato for når oppdateringen kommer, men Sean McCormak har på sin in-depth blog blant annet om all-things Lightroom, samlet et par tråder fra offisielt hold på hva som forventes av funksjoner.

  I tillegg sies det at: «While no date is set, Tom explains «Testing and qualifying all those improvements is taking more time than it takes us to get the Camera Raw update tested and out the door. I believe that you’ll find it worth the wait.»»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *