Foto inspirasjon

Da jeg startet som ung og lovende amatørfotograf kjøpte jeg (selvfølgelig) et par fotoblader på Narvesen: Digital Photographer, Digital SLR User, Digital Photo m.fl. -Jeg har slutta med det nå (så godt som), men fortsetter å kikke innom gallerier i diverse (norske) fotoforum.

I tillegg til forumene og nettsidene har jeg gått fra blader til bøker. -«Digital fotografi i praksis» av Magnar Fjørtoft kommer høyt anbefalt rundt forbi, og jeg slo kloa i siste utgave på Biblioteket. Det er en skikkelig flinkis bok som går i dybden i begreper, teorier, teknikk og utstyr; en fin bok, men.. Den blei nok kanskje for flink for meg. Jeg hang meg nok litt for mye opp i selve teknikken, begreper osv framfor selve bildet.

Jeg var innom Biblioteket igjen her for noen dager siden for å levere «Digital fotografri..» tilbake etter at den hadde ligget med permene igjen i et par uker. Jeg benyttet anledningen til å plukke opp 4 andre fotobøker; 2 av John Hedgecoe (om portrett og landskapsfotografering) og 2 av to norske fotografer. «Portrettfotografering» av Hedgecoe fokuserer først og fremst på bilder. Det er bilder på alle sidene. Litt tekst selvfølgelig, men i tillegg til å gi informasjon om hvilken film som er brukt, blender, lukker og event blitz eller lyssetting har teksten form av korte «råd» og «tips» mer enn å være en typisk tradisjonell norsk lærebok. Herlig!

Mye inspirasjon å hente blant Portrett bildene så langt, men jeg gleder meg også til boka om «Nærfotografering» og «Landskap». Håper jeg ila dagene/ukene som kommer kan omsette inspirasjonen og event nye idéer til praksis!

3 thoughts

  1. Pingback: Et usminket selvportrett at GetOnBoard

  2. Pingback: 118 Ketchup Defenses at GetOnBoard

  3. Pingback: Forandring fryder at andreberg.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *